Hva er Trial?

Skrevet av Super User.

Trial er en konkurransesport , og den største innenfor motorsykkelsporten i Norge. Ca. 700 gutter og jenter i alle aldre innehar lisens. Fart har liten betydning, det er ikke om å gjøre å komme først til mål, men å beherske vanskelige løyper i skog og mark uten å sette foten i bakken. Så hvis du ønsker stor fart er ikke trial sporten for deg. 

Ønsker du derimot å kunne beherske en motorsykkel best mulig, er trial tingen. Det er ikke lovlig å kjøre uregistrerte motorsykler i Norge, utenom på de områdene som er godkjent til slikt bruk. Du må derfor være medlem av en klubb som er tilsluttet Norges Motorsportsforbund, noe Skodje Trial Klubb er. Du kan heller ikke trene på andre områder enn de som eies/drives av disse klubbene. Påbudt utstyr er hjelm, kjørestøvler, hansker, samt at du har langermet genser og bukser. Trialdress er ikke nødvendig. Forsikring av egen sykkel og kjøp av deler etc. er rimeligere gjennom klubben. 

Fra våren 2001 har det blitt lov å trene trial fra og med det året du fyller 5 år. Denne alderen er veldig lav og det er strenge regler som gjelder for barneidrett i denne alderen. Det krever også veldig mye oppfølging av klubben og foresatte. Ut fra dette har vi i klubben valgt å sette den nedre grense på barn som får leie sykkel til 7 år. Trial er en sport der foreldrene må være aktivt med. Barn/ungdom mellom 5 og 16 år må ha følge med en voksen over 18 år både på trening og løp. Når du er over 16 år kan du trene alene. Har du derimot trener gjennom klubben, skal du ha følge av en voksen på disse treningene.